spacer

UUTISET

Kesä 2016

24.4.2017 - Uusi kesä, uusi kesämies!

Ilmaconiin saatiin uusi kesämies! Energiatekniikan opiskelija Olli Hämäläinen suuntaa kesäksi Lappeenrannasta Vantaan urbaaneihin maisemiin ja on meillä hommissa kesän ajan. Ollin tavoittaa osoitteesta olli.hamalainen@ilmacon.fi ja numerosta 044 557 8897.

Ja kuten menneinä kesinä, Minna lomailee kesäkuun, Jorma heinäkuun ja kesämies raataa aina vaan. Aurinkoista kesää kaikille!


Kesä 2016

3.6.2016 - Ilmacon vaihtaa kesämoodiin!

Ilmaconiin saatiin taas kesämies! Ville Paakkari on hommissa kesän ajan ja hänet tavoittaa osoitteesta ville.paakkari@ilmacon.fi ja numerosta 050 414 8709.

Minna lomailee kesäkuun ja Jorma heinäkuun ja Ville P raataa siinä tukena. Aurinkoista kesää kaikille!


Recair Oy

7.5.2015 - Recair Smart ja Kesämies!

Recairin Smart-koneiden mitoitusohjelmasta Air Designerista on julkaistu uusi versio. Ohjelma kannattaa ladata osoitteesta:

Päivityksen voi lyödä kylmästi edellisen version päälle. Suosittelemme!

Lisäksi: Ilmaconiin saatu kesämies! Antti Voima on vahvuudessamme kesän ajan ja hänet tavoittaa osoitteesta antti.voima@ilmacon.fi ja numerosta 050 381 7800.


Recair Oy

8.12.2014 - Recair Modular -ohjelma päivittyi!

Recairin Modular-palakoneiden mitoitusohjelmasta on julkaistu uusi versio. Ohjelma kannattaa ladata osoitteesta:

Suosittelemme erittäin lämpimästi päivittämistä!


Recair Oy

11.11.2013 - Mitoitusohjelmat päivittyneet!

Recairin molempien konesarjojen - Modular-palakoneiden ja Smart-pakettikoneiden - mitoitusohjelmista on julkaistu uudet ja kiiltävät versiot. Ohjelmat ovat ladattavissa osoitteissa:

Molemmissa ohjelmistoissa on aiempaa huomattavasti laajempi valikoima puhaltimia ja Smart-mallistossakin on siirrytty ensisijaisesti FläktWoodsin GP-puhaltimien käyttäjiksi. Suosittelemme erittäin lämpimästi molempien ohjelmien päivittämistä. Vanha ohjelmaversio kannattaa poistaa koneelta ennen uuden asennusta.


No More Fax

1.10.2013 - Yhteystiedot tiivistyvät!

Pitkään se faksi lauloikin, mutta ei enää. Samalla myös vanhoista lankapuhelinnumeroista luovuttiin. Yhteystiedot ovatkin nyt yksinkertaisemmin:

Jorma Könönen
puh 0400 451 104
jorma.kononen@ilmacon.fi

Minna Salo
puh 050 564 6527
minna.salo@ilmacon.fi

Ilmacon Oy haluaakin kiittää telefaksia vuosien hienosta yhteistyöstä! Toit tarjouslaskentamateriaalit perille lähes aina ja piristit toimistomme tylsää äänimaisemaa usein hyvinkin erikoisilla surinoilla. Rattoisia eläkepäiviä, "vaksi"!!!


30.8.2011 - Ilmacon on muuttanut Vantaalle!

Ilmacon muuttaa taas.

Ilmaconin korpivaellus jatkuu. Annin lähdettyä Afrikkaan päätimme taas pakata tavaramme ja siirtyä uusiin tiloihin. Tällä kertaa laatikot vietiin Vantaan Myyrmäkeen, Imatran Voiman entisen pääkonttorin jylhiin ja kivisiin maisemiin. Samalla Annin henkisesti suuria saappaita täyttämään tuli Minna Salo, joka toimii meillä tarjouslaskennassa ja taloushallinnossa.

Siispä 30.8.2011 alkaen uusi osoitteemme on:

Ilmacon Oy
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Jorma Könönenpuh 09 - 4777 3341
gsm 0400 451 104
jorma.kononen@ilmacon.fi
Minna Salopuh 09 - 4777 3342
gsm 050 564 6527
minna.salo@ilmacon.fi

Keskus 09 - 4777 333 (jos ei ole niin väliä kuka vastaa puhelimeen)
Faksi 09 - 4777 3340 (Huom! Faksi ei vielä toimi, mutta syyskuun alusta saadaan taas kuntoon).

Syksyisiä terveisiä toivottaen,

   Ilmaconin porukka


15.8.2011 - Enervent Pro -mallisto Recairille!

Ilmanvaihtoalalla taas tapahtuu! Edustamamme merkit löysivät toisensa kauttamme. Recair Oy on ostanut Enervent Oy:n ammatti-ilmanvaihtoon tarkoitetun Pro-liiketoiminnan.

Enervent keskittyy jatkossa enemmän pientaloihin suunnattuun Family-sarjaan ja Recair saa erinomaisen palakonesarjansa lisäksi myös osaamista automatiikan ja pakettikoneiden osalta. Lyhyellä tähtäimellä muutos ei käytännössä ole kovinkaan suuri, logot vaihtuvat, mutta tekniikka säilyy ennallaan.


11.5.2011 - Ilmacon on muuttanut Espooseen!

Ilmacon muuttaa.

Osana uutta vihreää strategiaamme muutimme toimitilat lähemmäs asuinpaikkojamme. Vuodet Pukinmäessä olivat hienoja, siinähän oli palvelut lähellä ja elämisen meininkiä. Mutta jatkuvasti pahenevat ruuhkat Kehä I:llä ja Turun moottoritiellä pakottivat meidät istumaan lopulta tunteja autossa päivittäin. Niinpä päätimme lyhentää työmatkoja roimasti ja muuttaa rauhallisempiin maisemiin, melkeinpä maalle. Löysimme viihtyisät uudet tilat Espoon keskuksen läheltä ja muutimme vappuviikonloppuna. Täällä kuuluu linnun laulua, ja jotain vihertävääkin näkyy ikkunoista. Onneksi kuitenkin myös moderni teknologia on saatu toimimaan, eli palvelemme täällä ihan normaalisti ellei jopa entistä paremmin.

Siispä 2.5.2011 alkaen uusi osoitteemme on:

Ilmacon Oy
Pajutie 25 a 2
02770 Espoo

Muut yhteystiedot säilyvät ennallaan, eli:

Jorma Könönenpuh 09 - 4777 3341
gsm 0400 451 104
jorma.kononen@ilmacon.fi
Anni Penttinenpuh 09 - 4777 3342
gsm 050 556 3190
anni.penttinen@ilmacon.fi
Hanne Himmelroos (taloushallinto) hanne.himmelroos@ilmacon.fi

Keskus 09 - 4777 333 (jos ei ole niin väliä kuka vastaa puhelimeen)
Faksi 09 - 4777 3340 (Huom! Faksi ei vielä toimi, mutta kesäkuun alusta saadaan taas kuntoon).

Aurinkoisia jo lähes kesäisen oloisia terveisiä toivottaen,

   Ilmaconin porukka


24.11.2010 - Enerventiltä Booster Cooler -innovaatio!

Enerventin innovaatiokoneisto on taas tuottanut yhden hienon uutuuden, Booster Cooler -konesarjan. Cooler-koneet ovat ilmanvaihtokoneita lämmöntalteenotolla, johon on sisäänrakennettu täysi jäähdytyslaitteisto.

Cooler-koneissa jäähdytysteho ja kompressorin teho lauhdutetaan jäteilmaan. Käytännössä tulee usein vastaan tilanteita joissa kaikki teho ei tahdo "mahtua" jäteilmaan ja lauhtumislämpötila (ja sitä myötä lauhduttimen paine) uhkaa nousta liian korkealle. Enerventin innovaatiossa lauhduttimelle ohjataan ulkoilmasta erillisellä sulkupellillä "Booster"-lisäilmavirta, jonka avulla lauhduttimen tehoa saadaan kasvatettua. Samalla lauhtumislämpötila laskee ja Cooler-koneiden tyypilliset ongelmat käynnistyksissä ja kuumissa olosuhteissa saadaan ratkaistua. Lisäksi laitteiston kokonais-COP paranee, vaikka jäteilmapuhaltimen kasvanut teho otetaan huomioon.

Booster Cooler -koneet ovat varustettu Copelandin Digital Scroll -kompressoreilla, joiden säätöalue on omaa luokkaansa. Teho säätyy portaattomasti ja nopeasti välillä 10-100 %, eikä suorahöyrystysjäähdytykseen liittyviä osakuormaongelmia esiinny.

  Lue lisää Booster Cooler -koneista Enerventin kotisivuilta!


4.8.2010 - Mitoitusohjelmat päivittyneet taas!

Sekä Enervent Air Designer -mitoitusohjelmasta että Recairin vastaavasta saatiin päivitetyt versiot.

Enervent Air Designerin uusi versio on 2010.7 ja se sisältää muutaman pienen korjauksen edelliseen versioon (2010.6) verrattuna.

Recairin mitoitusohjelman tuorein versio on 2010.5.1 ja siinä on mm. uudet firman logot ja Fläktin puhallinmoduulin päivitys. Jos omaa 64-bittisen Windowsin ja haluaa viedä Recairin ohjelmasta konekuvia CADiin (DXF-vienti), niin sitä varten pitää ladata erillinen plug-in, lisäinfoa tästä löytyy Recairin sivuilta.

Ja eikun latailemaan vaan! Käyttötukea vuosien kokemuksella annetaan Ilmaconista taas mielellään.


1.6.2010 - Enervent Air Designerin uusi versio!

Enervent Air Designer -mitoitusohjelmasta saatiin vihdoin täysin uusittu ja päivitetty versio 2010.6. Ohjelman käyttöliittymää uudistettiin isolla kädellä ja samalla vähän sekavaa konevalikoimaa yksinkertaistettiin.

Air Designer -ohjelman uusi versio tarjoaa nopean ja helpon käyttöliittymän ja monia muista mitoitusohjelmista puuttuvia ominaisuuksia:

  • Pumppuryhmät, esisuodattimet ja sisäänrakennetut sulkupellit
  • Luotettavat ja yksityiskohtaiset säätökaaviot ja toimintaselostukset
  • Automatiikkavaihtoehdot: TAC Xenta, Ouman EH-105 ja Siemens Saphir
  • AutoCAD DXF-vienti konekuville (kaikki projektiot) ja säätökaaviolle

Lataa uusi versio Aineisto-sivultamme!

Muista katsoa myös viihdyttävät Air Designer -opetusvideot suoraan Youtubesta!


16.9.2009 - Recairin mitoitusohjelma uusi versio!

Recair-mitoitusohjelma

Markkinoiden helppokäyttöisimmästä mitoitusohjelmasta on julkaistu entistäkin ehompi versio.

Recair-mitoitusohjelman versio 2009.6.2 sisältää uusia puhallinvaihtoehtoja (Gephard) ja tuen Fläktin EFF1- ja EC-moottoreille sekä integroiduille taajuusmuuttajille. Suorita Recair-asennusohjelma samantien!

Katso uuden version tärkeimmät muutokset tästä.


7.7.2009 - Polttaa kesäkatu miestä

Ilmaconin kesä sujuu tavalliseen tyyliin. Jorma lomailee heinäkuun, pääasiassa Itä-Suomen järvimaisemissa. Ja Ville päivystää normaalisti heinäkuun helteet ja poistuu lomille elokuuksi kunhan pahin kuumuus on ohi.

Tehtaistamme Recair ja Enervent ovat käytännössä tyystin kiinni viikot 29 ja 30, sen jälkeen hommat jatkuvat suhteellisen normaaliin tyyliin.


29.1.2009 - Enerventin pystykoneet pilkottu

Enerventin tuotevalikoiman suositut RSA-sarjan pystylähtöiset koneet saa nyt myös kolmeosaisina. Pystysuunnassa pilkottu kone helpottaa haalausta ja on varmasti hyödyllinen viimeistään siinä vaiheessa kun saneerauskohteet yleistyvät ja koneita mahdutetaan olemassaoleviin ahtaisiin tiloihin ns. kenkälusikkamenetelmällä. Pilkonta nostaa koneen hintaa vähän, mutta se ei vaikuta säätölaitevaihtoehtoihin. Lisätietoa ja lisää kuvia saa tarvittaessa meikäläisiltä.


1.9.2008 - Enerventiltä Cooler-koneita

Copeland Digital Scroll

Enervent on ottanut viralliseen tuotevalikoimaansa nyt myös ns. Cooler-koneet eli ilmanvaihtokoneet jossa on sisäänrakennettu jäähdytyskoneikko. Yksittäisinä koneina "coolereita" on tehty jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt niitä saa ihan virallisesti ja aluksi Enerventin pystylähtöisiin RS-sarjan koneisiin.

Cooler-koneet sisältävät kaikki tarvittavat kylmäkomponentit valmiiksi täytettynä ja testattuna tehtaalta lähtiessään. Koneissa on laadukas Copelandin Digital Scroll -kompressori, jonka laaja säätöalue (10-100%) varmistaa ettei kuumakaasuohituksia tarvita. Kylmäainevaihtoehtoina on joko R407C tai R410A riippuen tehovaatimuksesta.

Cooler-koneista on lisätietoa Enerventin uuden tuoteluettelon sivulla 10.

 Lataa Enervent-tuoteluettelo 2008


31.3.2008 - Nokian Renkaita ja uusia taulukoita

Hakkapelitta 5

Viimeinen rekka kohti Nokian Tyresin Pietarin tehdasta saatiin lähtemään viime viikolla. Vaikka välillä tuli fiilis että on helpompi viedä tavaraa kuuhun kuin Venäjälle kun suurvallan epämääräisen mielivaltaiset tullimääräykset tuottivat lisäduunia, kaikki 42 rekkaa täynnä Recairin ilmanvaihtokoneita meni perille ilman ongelmia.

Enervent-pikavalinnat

Aineisto-sivuiltamme löytyy nyt myös muutaman suunnittelijan pyynnöstä tehty Enervent-pikavalintataulukko (pdf, 235 kB). Taulukkoon on haettu Enerventin konesarjojen maksimi-ilmavirtoja erikokoisille koneille. Valinnat on tehty vesipatterikoneilla ja niissä on pidetty lämmityspatterin otsapintanopeus alle 2,5 m/s ja muutkin suoritusarvot järkevällä tasolla.

Referenssipaineista

Aineistoon lisättiin myös tietoja referenssipaineen laskemisesta Recairin ja Enerventin käyttämille suoravetoisille kammiopuhaltimille. Kammiopuhaltimissahan ilman tilavuusvirta on helppo mitata referenssipainemittauksen avulla ja referenssipaine-sivun kaavojen ja valmiiden Excel-taulukoiden avulla voi muuntaa paine-eron ilmavirraksi ja toisinpäin.


9.10.2007 - Enerventin mitoitusohjelmasta uusi versio

Enerventin Air Designer-mitoitusohjelmasta on tullut uusi versio v2007.9. Versiossa ei ole merkittäviä uudistuksia, tulostusten laatua on parannettu ja konevarusteisiin on tehty pieniä muutoksia. Uuden version voit ladata ja asentaa aineisto-sivun kautta. Mitoitusohjelman mittavampi uudistus on luvassa ensi vuoden alkupuolella.


4.7.2007 - Ilmacon päivystää ja surffailee

Lomakausi on käsillä ja Ilmaconissa nakit ovat jaettu aikaisemmista vuosista tuttuun tyyliin; Jorma surffaa ja joraa heinäkuun ja Ville päivystää konttorilla suhteellisen normaalisti. Elokuussa Ville lomailee ja Jorma on hommissa. Tehtaamme Recair ja Enervent ovat tyystin kiinni viikot 28 ja 29. Aurinkoista kesää kaikille!


9.5.2007 - Enerventin uudet nettisivut avattu

Toinen laitevalmistajamme porvoolainen Enervent Oy on avannut uudet ja hienot nettisivut osoitteessa:

  www.enervent.fi

Sivuilta on löydettävissä tietoa Enerventin Family ja Pro-sarjan ilmanvaihtolaitteista entistä laajemmin ja selkeämmin. Kannattaa katsastaa! Sivut toteutti lapsenhoidon ohessa Ville.


1.2.2007 - Eremitaasin saneeraus etenee

Ilmacon Oy:n historian suurimman toimituksen ensimmäinen kuljetus lähti kohti Pietaria. Vuoden 2007 aikana Ilmacon toimittaa ilmanvaihtolaitteet maailman suurimpaan taidemuseoon, Pietarin Eremitaasiin. Konetoimittaja on Recair Oy.


31.1.2007 - Ilmacon.fi avattu

Ilmacon Oy sai viimein nettisivut aikaiseksi. Vuosien hahmottelun jälkeen yhtiöllä on oma pieni sivusto, jonka tarjontaa pyritään pikkuhiljaa laajentamaan. Sivuston toteutti tarjouslaskennan ohessa Ville.